Снимка: БулфотоПолицията в Плевен задържа инспектор от пожарната за получаване на

...
Снимка: БулфотоПолицията в Плевен задържа инспектор от пожарната за получаване на
Коментари Харесай

Задържаха инспектор с подкуп в Плевен

Снимка: Булфото

Полицията в Плевен задържа контрольор от пожарната за получаване на рушвет.

Вчера е арестуван в миг на приемане на  рушвет   контрольор  от Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - гр.  Плевен , ПАБ в гр. Плевен , оповестиха от  прокуратура та.

Подкуп ът е пожелан, с цел да не извърши дейности по работа - сформиране на наложително наставление за премахване на нарушаване и сформиране на акт за нарушаване във връзка със  строителен обект , находящ се в гр.  Плевен, пише dunavmost.com .

Инспектор ът упорствал, че при построяването на жилищна постройка не са спазени противопожарни правила и правила за сигурност, което щяло да докара до прекъсването строителните действия до отстраняването на нарушаванията. За да не уведоми Дирекция " Строителен надзор " за установеното нарушаване,  контрольор ът изискал сумата пари, при приемането на които е арестуван.

В резултат на извършените дейности са събрани задоволително доказателства и лицето е привлечено в качеството на обвинен, като плануванаъа наказване е отнемане от независимост до шест години и санкция. Събират се доказателства и за предходни сходни прояви на същия чиновник във връзка с други лица и строителни обекти.

С оглед високата степен на социална заплаха лицето е арестувано от Окръжна  прокуратура  за 72 часа, за обезпечаването му пред Окръжен съд -  Плевен  за решение въпроса за мярката му за неотклонение.

Работата по случая продължава.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР